Om mig

Hej!

Jag heter Henrik Andersson och bor i Hässleholm.

Det intresse som har haft störst betydelse för mig, och som sedermera också blivit mitt jobb under många år är fotografering. Genom det har jag också kommit att bli mycket intresserad av datorer och bildredigering.

Jag har under åren gått flera utbildningar i bland annat datorkunskap samt, för att bredda min kompetens, även en kortare utbildning inom handel/butik för ett tiotal år sedan.

Här nedan följer en kort redogörelse för lite av vad jag har gjort under mitt yrkesliv.

Efter grundskolan samt treårigt humanistiskt gymnasium utbildade jag mig till fotograf vid Gamleby Fotoskola, vilket nog får anses vara det roligaste jag har gjort i mitt liv och den bästa tiden hitintills.

Därefter arbetade jag bland annat på varuhuset Obs! i Hässleholm under cirka ett år mellan 1988 och 1989 som lagerbiträde, och eftersom arbetet krävde det fick jag även gå en truckutbildning. Sedan dess har jag dock inte framför truck.

Anledningen till att jag sade upp mig från den tjänsten var att jag ville jobba med det som jag var utbildad till, och dessutom var min dröm att starta eget företag, vilken jag också förverkligade.

Jag hade företag i ungefär 15 års tid och företrädesvis fotograferade jag reklam, men även exempelvis porträttfotografering förekom.

Kunderna var huvudsakligen lokala, men jag fotograferade i många år även åt ett företag som hette Bestfoods Nordic, och som med tiden blev uppköpta av Unilever.    

Förutom att fotografera skrev jag även texter, gjorde broschyrer och skannade fotografier åt lokala företag.

Strax efter att Bestfoods Nordic blev uppköpta valde jag att avsluta min karriär som företagare, och har sedan dess bland annat arbetat/gjort praktik inom Röda Korset, fotograferat för Västra Göinge Hembygdsförening, samt nätauktionsföretaget Garpenhus Konst & Auktion.

Jag har även gjort praktik som journalist hos nättidningen Frilagt Hässleholm, frilagt.se, vilket var mycket stimulerande och intressant. Särskilt uppskattar jag variationen mellan ämnena samt mixen av att bland annat både skriva, intervjua och fotografera eftersom jag ogillar enformiga arbetsuppgifter.

Vänliga hälsningar

Henrik Andersson